Бисквитена торта с домашен крем

Необходими продукти:

  • 450 г бисквити Закуска.
  • 1 л прясно мляко.
  • 14 с.л. захар.
  • 2 бр. жълтъци.
  • 8 с.л. брашно.
  • 2 ванилии.
  • 1 ч.ч. счукани орехи.
  • 50 г масло или маргарин.

Начин на приготвяне:
Прясното мляко и захарта се слагат на котлона и се бърка, докато се разтопи захарта - съдът трябва да е подходящ за разбиване с миксер. Жълтъците се разбиват с брашното с малко вода. След като заври млякото, постепенно се прибавят разбитите жълтъци и брашно, като се разбива с миксер. След като кремът е добре разбит, се оставя да ври 3-4 минути и се прибавят ванилиите и маслото. Бърка се, докато кремът поеме маслото. В подходяща тавичка (27x27) се реди един ред бисквити и се залива с топлия крем, поръсва се с орехи и така докато свършат бисквитите. Отгоре се поръсва с орехи. Оставя се да престои 5-6 часа в хладилника.  

Коментари

Популярни публикации от този блог

Торта без печене