Бисквитена торта с домашен крем
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Прясното мляко и захарта се слагат на котлона и се бърка, докато се разтопи захарта - съдът трябва да е подходящ за разбиване с миксер. Жълтъците се разбиват с брашното с малко вода. След като заври млякото, постепенно се прибавят разбитите жълтъци и брашно, като се разбива с миксер. След като кремът е добре разбит, се оставя да ври 3-4 минути и се прибавят ванилиите и маслото. Бърка се, докато кремът поеме маслото. В подходяща тавичка (27x27) се реди един ред бисквити и се залива с топлия крем, поръсва се с орехи и така докато свършат бисквитите. Отгоре се поръсва с орехи. Оставя се да престои 5-6 часа в хладилника.
- 450 г бисквити Закуска.
- 1 л прясно мляко.
- 14 с.л. захар.
- 2 бр. жълтъци.
- 8 с.л. брашно.
- 2 ванилии.
- 1 ч.ч. счукани орехи.
- 50 г масло или маргарин.
Начин на приготвяне:
Прясното мляко и захарта се слагат на котлона и се бърка, докато се разтопи захарта - съдът трябва да е подходящ за разбиване с миксер. Жълтъците се разбиват с брашното с малко вода. След като заври млякото, постепенно се прибавят разбитите жълтъци и брашно, като се разбива с миксер. След като кремът е добре разбит, се оставя да ври 3-4 минути и се прибавят ванилиите и маслото. Бърка се, докато кремът поеме маслото. В подходяща тавичка (27x27) се реди един ред бисквити и се залива с топлия крем, поръсва се с орехи и така докато свършат бисквитите. Отгоре се поръсва с орехи. Оставя се да престои 5-6 часа в хладилника.
Коментари
Публикуване на коментар