Необходими продукти : 1л. течна сладкарска сметана 500 гр. натурален шоколад 400 гр. течен шоколад 450 гр. обикновени бисквити Начин на приготвяне : В голям съд се изсипва сметаната, течния шоколад и начупения натурален шоколад. Затопля се на водна баня( аз лично го правя в микровълновата), до като се разтопят шоколадите. Разбърква се периодично и се внимава да не заври. Маха се от котлона и се прибавят начупените на дребно бисквити. Разбърква се добре. Съдът се слага в хладилника, като се разбърква периодично, за да не останат бисквитите на повърхността, когато започне да се стегя сместа. Започне ли да се разбърква по- трудно изсипваме в тортена форма (26 см.) и заглаждаме. Престоява в хладилника поне още 12 часа преди да се извади от формата. Украсява се по избор. Тортата е с много плътен шоколадов вкус :)
Коментари
Публикуване на коментар