Торта „Дъга"

Необходими продукти:

5 яйца
460 г захар
375 г брашно
220 г масло
250 мл прясно мляко
1 с. л. бакпулвер
2 ванилии
1 щипка сол
За крема:
500 г сирене „Маскарпоне"
200 мл сметана
150 г захар
1 с. л. желатин
1 с. л. ром


1. За блатовете разбивате захарта с маслото. Разбивате отделно белтъците на петте яйца, с щипка сол. Смесвате двете смеси и едновременно с това добавяте и сухите съставки. Разбърквате до еднородна смес. Получената смес се разделя на шест равни части и всяка се оцветява с различна боя. Разпределят се в еднакви по големина форми за печене. Блатовете се пекат за 12-15 минути на 175 градуса. След това блатовете се охлаждат и се добавя и кремът.  





     

2. Кремът се приготвя от 500 г сирене „Маскарпоне", 200 мл разбита сметана и класически сос „Сабайон", приготвен от жълтъците на петте яйца, 150 г захар, 1 с. л. предварително разтворен желатин и 1 с. л. ром.    







                                                                                                                                                                                                                   
3. След като всеки блат се намаже с крем и тортата се украси, тя се оставя да се охлади и стегне за няколко часа в хладилник.
           


                                                                                                        

Коментари

Популярни публикации от този блог

Торта без печене