Торта „Дъга"
Необходими продукти:
5 яйца 460 г захар 375 г брашно 220 г масло 250 мл прясно мляко 1 с. л. бакпулвер 2 ванилии 1 щипка сол |
500 г сирене „Маскарпоне"
200 мл сметана
150 г захар
1 с. л. желатин
1 с. л. ром
1. За блатовете разбивате захарта с маслото. Разбивате отделно белтъците на петте яйца, с щипка сол. Смесвате двете смеси и едновременно с това добавяте и сухите съставки. Разбърквате до еднородна смес. Получената смес се разделя на шест равни части и всяка се оцветява с различна боя. Разпределят се в еднакви по големина форми за печене. Блатовете се пекат за 12-15 минути на 175 градуса. След това блатовете се охлаждат и се добавя и кремът.
2. Кремът се приготвя от 500 г сирене „Маскарпоне", 200 мл разбита сметана и класически сос „Сабайон", приготвен от жълтъците на петте яйца, 150 г захар, 1 с. л. предварително разтворен желатин и 1 с. л. ром.
3. След като всеки блат се намаже с крем и тортата се украси, тя се оставя да се охлади и стегне за няколко часа в хладилник.
Коментари
Публикуване на коментар