В този блог ще намерите полезна информация за вас вашият дом,градина и домашни любимци.
Панакота с малини
Получаване на връзка
Facebook
X
Pinterest
Имейл
Други приложения
Необходими продукти:
За млечната част и малините: 50 мл студена вода 1 с. л. желатин 500 мл животинска сметана (35%) 4 с. л. захар 1 с. л. ванилена захар 200 г малини (пресни или замразени
За горния пласт: 1/2 с. л. желатин 4 с. л. вода 200 мл сок от малини или други горски плодове 200 г малини
Начин на приготвяне:
1. Желатинът се разбърква и се накисва във водата за 4-5 минути. В тенджера
се смесват сметаната и двата вида захар. Слагат се на огъня и се
разбъркват, докато сместа заври и захарта се разтопи. Отстранява се от
огъня и се добавя желатинът. Разбърква се, докато желатинът се разтопи.
Охлажда се.
2. Малините се заливат с половината от сместа, разбъркват се добре, докато
се оцветят в розово. Розовият крем се сипва на дъното на чаши или
купички. Охлажда се, докато се втвърди. Върху розовия пласт се
разпределя останалата бяла смес. Охлажда се.
Имате ли дърво или стари дънери в градината? Ето няколко идеи които ще ви помогнат с освежаването на тези кътове в градината.Надяваме се да ви харесат.
Коментари
Публикуване на коментар