Дамски каприз с череши
Необходими продукти:
Тесто:
180 гр. масло.
100 гр. захар.
3 жълтъка.
250 гр. брашно.
1 бакпулер.
За белтъчния крем:
5 белтъка.
200 гр. захар.
Освен това:
500 гр. почистени от костилката череши или вишни.
180 гр. масло.
100 гр. захар.
3 жълтъка.
250 гр. брашно.
1 бакпулер.
За белтъчния крем:
5 белтъка.
200 гр. захар.
Освен това:
500 гр. почистени от костилката череши или вишни.
Начин на приготвяне:
Пригответе тавичка за печене с размери 35x25 см, покрийте я с хартия за печене и включете фурната да се загрее на 180 градуса.
Разбийте маслото със захарта, добавете жълтъците и бъркайте, докато сместа стане гладка. Добавете брашното, смесено с бакпулвера, и с миксер или на ръка омесете тестото. Разпределете го по дъното на подготвената тавичка или разточете върху хартия за печене и след това прехвърлете в тавата заедно с хартията. Сложете в предварително загрятата фурна и печете около 20-25 минути или докато повърхността стане златисто-кафява.
Междувременно смесете белтъците и ги разбийте на пяна, постепенно добавяйте захарта и продължете биенето, докато сместа стане твърда като разбита сметана.
Извадете от фурната изпеченото тесто, отгоре му подредете черешите/вишните и след това намажете приготвения белтъчен сняг. Върнете сладкиша във фурната, намалете температурата на 160 градуса и печете още 20-25 минути.
Оставете сладкиша да изстине, нарежете на квадрати и сервирайте.
Разгледайте още свежи идеи от нас в нашата страница.Харесайте ни и във Фейсбук за да следите за актуални новини и публикации от нас.
Разбийте маслото със захарта, добавете жълтъците и бъркайте, докато сместа стане гладка. Добавете брашното, смесено с бакпулвера, и с миксер или на ръка омесете тестото. Разпределете го по дъното на подготвената тавичка или разточете върху хартия за печене и след това прехвърлете в тавата заедно с хартията. Сложете в предварително загрятата фурна и печете около 20-25 минути или докато повърхността стане златисто-кафява.
Междувременно смесете белтъците и ги разбийте на пяна, постепенно добавяйте захарта и продължете биенето, докато сместа стане твърда като разбита сметана.
Извадете от фурната изпеченото тесто, отгоре му подредете черешите/вишните и след това намажете приготвения белтъчен сняг. Върнете сладкиша във фурната, намалете температурата на 160 градуса и печете още 20-25 минути.
Оставете сладкиша да изстине, нарежете на квадрати и сервирайте.
Разгледайте още свежи идеи от нас в нашата страница.Харесайте ни и във Фейсбук за да следите за актуални новини и публикации от нас.
Коментари
Публикуване на коментар