Как се прави "летяща чаша"

Създайте празнична атмосфера в дома си, като трансформирате обикновените чашки за кафе в интересна декорация. Можете да го направите по няколко начина, като дадените идеи са само примерни и Вие можете да ги промените или да измислите свои. Техниката на изработка на "летящите" чашки за кафе включва закрепването им за чинийката и покриването на свръзката, така че тя да не се вижда. Вие можете да изберете какво да се "излива" от чашката, зърна кафе, мъниста или цветчета. Можете да оформите основата на чашката върху чинийката, а след това да сменяте основната декорация.
Необходими материали:
- керамични чашка за кафе и чинийка
- двоен кабел с дължина 18-20 сантиметра, в зависимост от височината на чашката
- клещи
- пистолет за топъл силикон
- декорация по избор, кафени зърна, канап, цветчета, брокат, мъниста
Инструкции:
1. Срежете двойния кабел с гумено уплътнение на желаната дължина. Колкото е по-твърд той, толкова по-стабилна ще е конструкцията. Прегънете кабела в S-образна форма и го захванете с топъл силикон във вътрешността на чашката за кафе. Колкото по-меки са извивките на кабела, толкова по-естествена ще е външността на цялостната декорация. Другия край на кабела захванете с топъл силикон върху чинийката, най-добре в единия й край, а не в центъра. Чашката трябва да е съвсем леко наклонена напред, за да е по-стабилна конструкцията.

2. В зависимост от това каква декорация искате за така оформената структура, изрежете синтетични цветчета или използвайте мъниста или зърна кафе. Започнете да ги захващате с топъл силикон върху повърхността на чашката за кафе, като стартирате от вътрешната й част. Продължете надолу, като покриете изцяло повърхността на кабела с гумена изолация, за да не се вижда. Така ще създадете илюзията, че съдържанието се излива от чашката за кафе в чинийката отдолу.
3. Захванете част от декорацията по чинийката в желаната конфигурация. Тя зависи от това как желаете да се разпределят цветчетата, мънистата или кафените зърна върху чинийката. Не е задължително да захващате с лепило декорацията вътре в чинийката, тъй като тя ще стои добре и така.



Коментари

Популярни публикации от този блог

Торта без печене