Панакота с малини

Необходими продукти:

 За млечната част и малините:
50 мл студена вода
1 с. л. желатин
500 мл животинска сметана (35%)
4 с. л. захар
1 с. л. ванилена захар
200 г малини (пресни или замразени

 За горния пласт:
1/2 с. л. желатин
4 с. л. вода
200 мл сок от малини или други горски плодове
200 г малини

Начин на приготвяне:

 1. Желатинът се разбърква и се накисва във водата за 4-5 минути. В тенджера се смесват сметаната и двата вида захар. Слагат се на огъня и се разбъркват, докато сместа заври и захарта се разтопи. Отстранява се от огъня и се добавя желатинът. Разбърква се, докато желатинът се разтопи. Охлажда се.

2.  Малините се заливат с половината от сместа, разбъркват се добре, докато се оцветят в розово. Розовият крем се сипва на дъното на чаши или купички. Охлажда се, докато се втвърди. Върху розовия пласт се разпределя останалата бяла смес. Охлажда се.

 

 

 

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Торта без печене