Как да си направим декоративно езерце?

Искате ли да имате езерце в двора си и мислите, че това е скъпо удоволствие? Това не е така, ако го правите със собствени сили.
5 стъпки за направата на езерото

1. Изберете мястото на езерото върху равен терен , избягвайте ниски терени където има възможност водата от дъждовете да се стича и препълва езерото . Направете дупката на етажи ,за да предотвратите хлътването на терена ,премахнете всички големи камъни скали и коренища

  
 2. За да сте сигурни, че повърхността на водата ще бъде паралелна на нивото на езерото, изравнете най-горния ръб на съоръжението като поставите напречно на дупката дъска и дърводелски нивелир. Коригирайте всички неравности и места, които не са балансирани като изравните височините. Уверете се обаче, че ръбът на езерото е на по-високо ниво от това на заобикалящия терен.

3. Добавете около 3-сантиметров пласт пясък на дъното на езерото за подложка. За да изчислите размерите на фолио, която ще Ви е необходима, добавете удвоената дълбочина на езерото плюс около 20- 25 см. за ръбовете (както към ширината, така и към дължината). Разгърнете обшивката в дупката и временно застъпете ръбовете й с няколко камъка.
4. Декорирайте дъното и страните с камъни по Ваш вкус.Напълнете дупката с вода.Оформете бордовете на езерото за да прикриете подгъвите на фолиото.След това обградете езерото с декоративни камъни. Около него може да насадите ниски цветя. Засадете водните растения в плътна почва в контейнерчета и ги поставете вътре в езерото. Подводните растения с помощта на пясък .
 ВАЖНА БЕЛЕЖКА:За изработването на декоративно езеро не е нужно да използвате фолио! Направата му става с обикновен найлон и няма никакъв проблем!Лично моето е направено от обикновен найлон.Купувате си 2 или 3 пласта с еднакви размери и ги застилате един върху друг.Не е нужно да давате излишни пари за скъпо фолио!Успех!
Ето и една идея за декорация на езерото ви :



 

Коментари

  1. a kak se po4isva i na kolko vreme za6toto to na sedmica stava jabonqk

    ОтговорИзтриване
  2. Ще оставим подробен материал за това как се почистват в зависимост от направата на езерото!

    ОтговорИзтриване
  3. Притеснява ме времето на екплоатация на найлона.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Торта без печене