Торта "Шарлота"


Необходими продукти:

за блатовете :
6 яйца
2 ч. ч. захар
3 с. л. брашно
4 ванилии
40 г (4 пакетчета) желатин
1 с. л. прясно мляко
3 с. л. какао
1 ч. ч. смлени орехи
1 с. л. олио за намазване на формата 
  

Начин на приготвяне:

  1. Разбиваме жълтъците с 1 ч. ч. захар. Брашното, ванилиите и желатина разтваряме в 1 ч. ч. вода и ги добавяме към яйцата.                                                                                                                                                                                              
  2. В 1 л сварено прясно мляко добавяме сместа от жълтъците, брашното, ванилиите и желатина и бъркаме, докато не се получи гъста смес.                                                                                                                                                           
  3. Отделно разбиваме белтъците с една чаша захар на твърда пяна и ги прибавяме към крема.                                            
  4. Кремът се разделя на 3 равни части. В първата част прибавяме какаото, във втората част слагаме смлените орехи, а третата я оставяме така, както е.                                                                                                                                
  5. В намазана с олио форма за кекс изсипваме само крема и слагаме във фризера да стегне за около 15-20 минути. След това добавяме върху чистия крем сместа с какаото и отново връщаме в фризера за 15-20 минути. След като и тя стегне прибавяме останала смес с орехите и връщаме във фризера.




Коментари

Популярни публикации от този блог

Торта без печене