Домашни бишкоти

Необходими продукти :


4 яйца
150 гр. захар
110 гр. брашно
1/2 бакпулвер
1 ванилова захар
малко обикновена захар и пудра захар


Начин на приготвяне :


Загрейте фурната на 180 градуса, покрийте тавата с намазнена хартия за печене. В два съда отделете белтъците от жълтъците и веднага разбийте белтъците до твърда пяна. Добавете половината от захарта и отново разбийте, докато се разтопи. Жълтъците разбийте с останалата половина от захарта. Добавете брашното, бакпулвера и ванилия, ако използвате екстракт от ванилия. Ако използвате ванилова захар, добавете я предварително заедно със захарта. Обединете двете смеси и разбъркайте внимателно с дървена лъжица, докато съставките се хомогенизират.
В шприц с кръгъл отвор сложете тестото и шприцовайте бишкоти. Разстоянието между бишкотите трябва да бъде около 2 до 2,5 сантиметра. Ако в помещението, в което ги приготвяте, е твърде топло, тогава преди да оформите бишкотите сложете тавата в хладилника, за да не се разлеят много.
Бишкотите се пекат около 8-10 минути, докато получат красив розов цвят. Когато ги извадите от фурната, оставете ги за малко в тавата да се охладят и след това ги извадете. Поръсете със смес от едра захар и пудра захар.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Торта без печене